mus czekoladowo- pomarańczowy

mus czekoladowo- pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mascarpone

    500 g
  • kremówka

    400 g
  • gorzka czekolada

    2 tabliczka
  • skórka z pomarańczy

    4 łyżczeka
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kremówkę ubić. Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać z mascarpone. Dodać do tego kremówkę, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Przełożyć do szklanek, wstawić do lodówki na 2 godziny. Można przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi i skórką pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat