Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowo- pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 500 g
kremówka 400 g
gorzka czekolada 2 tabliczka
skórka z pomarańczy 4 łyżczeka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowo- pomarańczowy

Kremówkę ubić. Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać z mascarpone. Dodać do tego kremówkę, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Przełożyć do szklanek, wstawić do lodówki na 2 godziny. Można przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi i skórką pomarańczową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak