Przepis i sposób przygotowania na: Mus cappuccino
Żelatynę namaczamy w ok.2 łyżkach wody (odstawiamy na około 5 minut).
Do miseczki przekładamy żółtka, wsypujemy cukier i dodajemy 3 łyżki kawy z 125ml.
Ubijamy mikserem, aż masa będzie kremowa i puszysta.
Resztę kawy przelewamy do rondelka.
Dodajemy cukier wanilinowy i zagotowujemy.
Do puszystej masy powoli wlewamy gorącą kawę i ciągle ubijamy.
Dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści.
Masę odstawiamy do przestygnięcia i na chwilę wstawiamy do lodówki ( od czasu do czasy trzeba ją zamieszać ).
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z tężejącym kremem.
Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na ok.2 godziny.
Dekorujemy wg. własnego pomysłu!