Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus brzoskwiniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 opakowanie
cukier brązowy 2 łyżka
cynamon Prymat 1 szczypta
mąka ziemniaczana 3 łyżeczka
woda letnia 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus brzoskwiniowy

W pierwszej kolejności należy otworzyć brzoskwinie w puszce, odcedzić sok od owoców odcedzając owoce na sicie, zaś sok wlać do garnka, dodać do niej cukier i całość zagotować, mieszając co jakiś czas. Odcedzone brzoskwinie rozdrobnić przy pomocy blendera, połączyć rozdrobnione owoce z cynamonem. Tak przygotowane brzoskwinie należy przełożyć do gotującej się wody i zagotować na wolnym ogniu mieszając aby się nie przypaliło. Do kubeczka wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać z 5 łyżkami zimnej wody i wlać do garnka. Całość energicznie mieszać i zagotować. Powstały mus porcjować do pucharków lub szklanek, ozdobić ulubionym sosem na słodko lub bitą śmietaną. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak