Mus bezowy z kiwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    200 ml
  • kiwi

    2 sztuki
  • czekolada mleczna

    2 kostki
  • bezy

    5-6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kremówkę ubijamy aż osiągnie sztywną konsystencję. Pod koniec ubijania wkruszamy 4 bezy i mieszamy dokładnie.

Obieramy kiwi i kroimy na małe kawałeczki, zostawiając dwa plasterki do dekoracji.

Pokrojone kiwi układamy na dnie miseczek, pucharków lub kieliszków do szampana, obsypujemy je okruszkami jednej bezy, następnie wykładamy bitą śmietanę z kawałeczkami bez i dekorujemy startą mleczną czekoladą.

Odłożone plasterki kiwi nakładamy na ścianki pucharków czy kieliszków.

Schładzamy dwie godziny w lodówce.

Jedną porcję dajemy ukochanej osobie a drugą... wcinamy sami :)

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 26.08.2012 07:43
wykwitntne
tessinka 13.07.2012 10:00
Napewno pyszne...
Monika111 13.07.2012 09:20
Musi być pyszne! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat