Mus bananowy z herbatnikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • herbatniki

    5 sztuk
  • syrop klonowy

    1 łyzeczka
  • ananas z puszki

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banan miksujemy w blenderze na gładką masę, przelewamy do ładnego pucharka. Dodajemy pokruszone hrbatniki na wierczh musu bananowego. Nastepnie jogurt naturalny mieszamy z syropem klonowym i wylewamy na herbatniki. Na wierchu kładziemy kilka anansów pokrojonych w kosteczkę. Tym sposobem mamy pyszny lekki deser idealny dla każdego łasuch dbającego o linię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 14.02.2014 12:04
smaczny deser
marcia7 14.02.2014 00:10
apetycznie warstwowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat