Murzynek z serem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    4 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    1,5 szklanki
  • ser biały

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę, cukier, kakao i margarynę włożyć do garnka, zagotować, ciągle mieszając. Powstałą masę pozostawić do ostudzenia. Następnie dodać jajka i zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodawać  stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wylać do formy i łyżką nakładać miejscami ser. Piekarni nagrzać do 180 stopni. Murzynka piec przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia.

Katarzyna74
Ciasto piec w formie prostokątnej, średniej wielkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 03.06.2012 17:35
mnaim mniam
agnieszka214 03.06.2012 17:35
mnaim mniam
kamyk 09.05.2012 11:10
super wygląda
Małgosia6 04.01.2012 11:43
super ciasto;]
1j1o1l1a1 22.11.2011 14:48
super połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat