Murzynek z niespodzianką:)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polewa orzechowa

  • jajka

    5
  • kakao

    3-4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    3/4 - 1 szklanka
  • aromat rumowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki osączyć i pokroić w ćwiartki.
Masło z cukrem rozpuścić w rondlu,dodać kakao i odrobinę wody, chwilę potrzymać na ogniu i ostudzić.Ubić pianę z białek. Dodać do masy kakaowej żółtka,zapach rumowy,olej, proszek do piecz. oraz przesianą mąkę. Cały czas mieszać i delikatnie dodawać pianę z białek. Przełożyć do tortownicy, ułożyć owoce. Piec w 180 stopniach ok 45min. Polać polewą orzechową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 11.10.2012 22:26
uwielbiam połączenie gruszek z czekoladą
mala2021 19.01.2012 08:01
pyszności
polly66 01.01.2011 22:35
wyśmienite:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat