Murzynek z kremem kokosowo-serowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • kakao

    6 łyżek
  • cukier

    40 dag
  • cukier waniliowy

  • olej

    250 ml
  • mleko

    400 ml
  • jajka

    6

Krem

  • kostka masła

  • żółtka

    3
  • cukier puder

    6 łyżek
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowania
  • twaróg

    15 dag
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki

Na koniec

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą i kakao.Dodajemy sól,cukier i cukier waniliowy,mieszamy.Jajka ubijamy.Następnie wlewamy olej i mleko.Do suchych składników dodajemy mokre i miksujemy na małych obrotach.Ciasto wlewamy do dwóch blaszek(ok.23x40cm).Pieczemy około godziny w temperaturze 190*C.Zabieramy się do przygotowania kremu: masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Stale ucierając, dodajemy po żółtku.Wsypujemy cukier waniliowy i wiórki kokosowe,a następnie stopniowo skruszamy twaróg.Gotowym kremem przekładamy ostudzone placki ciasta.Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 21.10.2014 09:19
smaczne ciacho :)
engie23 21.10.2014 08:36
pyszności :)
Krzysztof15 21.10.2014 06:20
bardzo lubie
pajbek 21.10.2014 02:12
Pyszne ciasto :-)
Katarzyna/kate1980 20.10.2014 22:36
koniecznie muszę wypróbować przepis
gosia1988 20.10.2014 22:20
pyszne ciasto
molanka 20.10.2014 21:05
pyszne połączenie dodatków
Katarzyna59 20.10.2014 20:43
smakowite ciasto
as28 20.10.2014 20:36
mniam mniam
Aleksandra/Olcia 20.10.2014 19:52
o ja...uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat