Murzynek z kremem i galaretką

Murzynek z kremem i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryny

    1,5 szt
  • mąki pszennej

    2 szklanki
  • cukru

    3/4 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • wody

    2 łyżki
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • powidła śliwkowe

  • biszkopty okrągłe

    2 paczki
  • jajek

    4 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 szt
  • galaretka

    2 szt
  • budyń kokosowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Murzynek z kremem i galaretką foto
Biszkopty posmarować powidłami, połączyć i ułożyć na spodzie formy.
Krok 2 - Murzynek z kremem i galaretką foto
Jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczona margarynę 125g, mleko, wodę i zmieszane ze sobą mąkę, proszek i kakao. Zalać ciastem biszkopty. Piec w 180 stopniach 30 minut. Wyjąć, wystudzić. Zaparzyć filiżankę kawy, namoczyć lekko ciasto.
Krok 3 - Murzynek z kremem i galaretką foto
Z puszki brzoskwiń odlać sok, zagotować z cukrem, dodać rozpuszczone w szklance wody budynie i zagotować. Kiedy masa będzie gęsta, zdjąć z ognia, wystudzić. Zmiksować z margaryną na gładką masę. Wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie pokroić, ułożyć na masie.
Krok 4 - Murzynek z kremem i galaretką foto
Galaretki rozpuścić w litrze wody, kiedy zaczną tężeć, zalać ciasto. Po zastygnięciu – gotowe!
Krok 5 - Murzynek z kremem i galaretką foto
Tak wygląda gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.04.2014 08:50
wygląda przepysznie, rewelacyjne do kawy
Margo1 11.10.2012 13:02
super ciacho
plocia 09.08.2012 22:48
ooo tak, to są dopiero kalorie hehe ale za to jakie one smaczne
Megi 02.08.2012 08:55
pycha
sara1 31.05.2012 17:50
ale rarytas dla podniebienia
Betka 18.05.2012 07:37
reweelacja;))
manaika 31.03.2012 15:11
super!
KasiaK90 21.03.2012 08:07
wspaniałe ciasto
owocówka 08.03.2012 07:35
ekstra
edyta44 16.02.2012 11:40
to tak zwane USTA ADAMA.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat