Murzynek z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto na murzynka:

  • margaryna

    250 gram
  • mąka tortowa

    2 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    5 łyżka
  • wódka

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • DODATKOWO:

  • mleko sojowe

    200 ml
  • margaryna

    50 gram
  • cukier

    100 gram
  • wiórki kokosowe

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Murzynek z kokosem foto
1. Do garnka włożyłam margarynę , rozpuściłam ją.

2. Dodałam cukier mieszałam do rozpuszczenia.

3. W trakcie dodałam wodę i wódkę mieszałam cały czas .

4. Kakao dodała w trakcie mieszania poczekałam aż zacznie wrzeć i wyłączyłam zostawiłam do ostudzenia .
Krok 2 - Murzynek z kokosem foto
Masa się studzi- jest już gotowa , dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i osobno ubitą piane z białek .Delikatnie łączymy .
Krok 3 - Murzynek z kokosem foto
Przekładamy masę do prostokątnej blaszki na ciasto wysmarowanej margaryną i i obsypaną bułka tartą .
Krok 4 - Murzynek z kokosem foto
Masa kokosowa:

1. Do garnka wkładam margarynę , rozpuszczam z mlekiem i cukrem .

2. Dodaje wiórka kokosowe i mieszam do momentu kiedy wchłonie się całe mleko .

3. Masę kokosowa przekładam na ciasto i piekę w 180 stopniach 50 minut .
Krok 5 - Murzynek z kokosem foto
Wyszło bardzo smaczne i wilgotne .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 23.02.2014 22:21
Nie próbowałam jeszcze takiej warstwy kokosowej na murzynku, bardzo chętnie spróbuję.
aniagdz 25.11.2013 16:06
z kokosem mmm;)
Czarnula87 25.11.2013 14:48
smaczne połączenie
Janina 25.11.2013 11:11
Czekolada i kokos, pycha;)
Gracer 25.11.2013 10:36
wygląda super
sanielcia 25.11.2013 10:26
taki murzynek jest najlepszy, super :)
Monika-twin 25.11.2013 09:52
ale pysznosci
edludwicki 25.11.2013 09:09
fajne połączenie z kokosem
SmakolykiJoanny 25.11.2013 09:09
Pewnie że warto ubijasz tylko białka resztę robisz w garnuszku .
6zer 25.11.2013 09:04
jeszcze nie robiłam, warto się skusić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat