MURZYNEK Z CAŁYMI GRUSZKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • margaryna

    250 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
  • gruszki

    7 sztuk
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Cukier, cukier waniliowy, kakao, mleko i margarynę rozpuścić w rondelku, wystudzić. Do wystudzonej masy dodać ubite jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Dokładnie wymieszać.

2/ Ciasto wylać do tortownicy 26cm a na wierzch ułożyć obrane gruszki . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 40-50 min. Piec do tzw, suchego patyczka. Czas pieczenia zależy od piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 18.03.2015 23:06
apetycznie wygląda te ciacho
miodunka 18.03.2015 21:44
wygląda rewelacyjnie!! gruszki w całości super pomysł!!
Ola1young 18.03.2015 14:19
znakomite ciasto
MałaMi89 18.03.2015 12:59
świetnie wygląda! ;) te ogonki dodały uroku zwykłemu w sumie ciastu :)
berys18 18.03.2015 09:17
ciekawie wygląda
Ania67 18.03.2015 09:07
Super ciacho
Krystyna32 18.03.2015 09:02
wygląda pysznie
engie23 18.03.2015 08:50
apetycznie wygląda
Czyki 18.03.2015 08:47
Pysznie wygląda:)
Anna133 18.03.2015 08:22
bardzo efektowne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat