Murzynek nadziewany twarożkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    40 dag
  • cukier

    20 dag
  • margaryna

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • jaja

    4 sztuki
  • twaróg

    1/2 kg
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier

    10 dag
  • kasza manna

    3 łyżki
  • mleko

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maslo, cukier, kakao + 4 łyżki wody podgrzewamy. Łączymy skłądniki ze sobą. Gdy zgęstniej studzimy. POłowę masy odlewamy, a do pozostałej dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Miksujemyt a następnie łączymy z pianą ubitą z białek.
Masa: jaja ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, mleko i kaszę. Na wyłożona pergaminem blaszkę przelewamy ciasto, na nią ser a następnie łyżką przekłądamy resztę ciasta.
Pieczemy 1 godz. w 190 stopniach. Wierzch można polać polewą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat