Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek na śliwkowych powidłach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka tortowa 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
margaryna 1/3 kostki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
powidła śliwkowe 0,5 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek na śliwkowych powidłach

Jajka utrzeć z cukrem, margarynę rozpuścić i wystudzoną dodać do masy jajecznej wraz z kakao i przyprawą do piernika. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać powidła śliwkowe. Masę przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180°C na 50-60 minut. Piec do suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.12.2015 18:28
bardzo smaczne ciasto, często piekę
Dorota76 09.12.2015 22:30
świątecznie
wyattearp 09.12.2015 13:03
rewelacja!!
jagoda5913 09.12.2015 00:38
dobry przepis
Wacław 08.12.2015 20:55
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak