Murzynek bambo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier kryształ

    1,5 szkalnki
  • mąka pszenna

    1,5 szkalnki
  • krem czekoladowo-orzechowy

    2-3 łyżki
  • jajko

    3 szt
  • mleko 3,2%

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2-3 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    3 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Margarynę, cukier kryształ, cukier waniliowy, wodę lub mleko, kakao i krem czekoladowo-orzechowy, zagotować i przestudzić.
2. Żółtka utrzeć, dodawać powoli przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, masę kakaową, a na koniec ubite białką, delikatnie dokładnie wymieszać.
3. Ciasto wylać do blaszki z kominem, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, piec 40 min w temp. 180 st C,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.06.2017 20:40
pyszny murzynek
Bernadeta1 13.03.2017 15:44
Często takie robię i zawsze chętnie zjadane, pyszne
ania2610 13.03.2017 13:04
pycha - bardzo lubię :)
mirosława4 13.03.2017 11:46
smaczniutki :)
adelajda 13.03.2017 11:39
dobre ciasto
Justi2401 13.03.2017 09:34
Piękny ten "bambo" :)
w mojej kuchni 13.03.2017 09:31
pyszny deser
Habibi 13.03.2017 08:52
Bardzo zachęcająco wygląda :)))
slodkieniebo 13.03.2017 08:49
Świetne ciasto :)
Krystyna32 13.03.2017 08:14
apetyczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat