Doradca Smaku logoandPrymat logo
PROMOCJA! -10% na ulubione przyprawy z kodem DS10. SPRAWDŹ

Murzynek

Vea
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 2 szklanki
kakao 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
jaja 4 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek

Masło, cukier kakao i wodę, włożyć do jednego garnka i gotować ok 5 minut. Następnie ostudzić. Można ewentualnie odlać odrobine czekolady na polewe.

Do ostudzonej czekoady dodać 4 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ostrożnie wymieszać. Białka z jajek ubić na piane. Powoli mieszając dodać do masy czekoladowej.

Przełożyć masę do brytwanki i piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.07.2010 10:46
Lubię ciasto Murzynek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak