Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szkl -
cukier
2 niepełne szkl -
mleko
1/2 szkl -
margaryna palma
1 kostka -
jaja
3 szt -
kakao
4 łyżeczki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
olejek rumowy
wg uznania
Przepis i sposób przygotowania Murzynek
Odlać ½ szk. tej masy a do reszty po wystudzeniu dodać żółtka i cały czas ucierając partiami mąkę oraz proszek do pieczenia.
Na koniec dodać ubitą pianę z białek i dokładnie ale delikatnie wymieszać.
Przełożyć do tortownicy i piec ok. 50 min.
Gdy ciasto wystygnie polać polewą, którą wcześniej odlaliśmy.
Udekorować.
SMACZNEGO :)
Komentarze (41)
Załaduj więcej komentarzy (31)