Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Murzyn" francuski

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
kiełbasa biała surowa 8 szt
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: "Murzyn" francuski

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na pasy o szerokości 4-5 cm. Owijać nimi kiełbasę tak , aby nachodziły na siebie i tworzyły warstwy.
Krok 1 - "Murzyn" francuski foto
2
Wysmarować blachę tłuszczem i układać w niewielkiej odległości od siebie "murzyny". Posmarować rozmąconym jajkiem.
Krok 2 - "Murzyn" francuski foto
3
Piec w nagrzanym do 250 stopni piekarniku z termoobiegiem do zrumienienia.
SMACZNEGO!
Krok 3 - "Murzyn" francuski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.01.2014 10:05
Świetny pomysł :)
norweska20 15.01.2014 08:43
smakowite te murzynki
Klausia 16.09.2013 23:08
Znałam ten pomysł, a nie z białą :D
ONY_za_kare 31.08.2013 10:40
fajny pomysl!
Alex_M 26.06.2013 10:27
fajna nazwa :)
adelajda 07.06.2013 18:38
na pewno wypróbuję !!
IwonaDD 27.05.2013 20:22
ale super połaczenie, napewno wypróbuję
Malinka 13.02.2013 22:02
I jeszcze lepiej smakują:)
kuklik 13.02.2013 16:24
super wyglądają
Malinka 07.02.2013 11:54
Z biała kiełbasą polecam na Wielkanoc:)
anja3107 07.02.2013 11:43
robię tak z parówkami, z białą kiełbasą jeszcze nie próbowałam
kupiska 07.02.2013 11:41
Fajnie wyglada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak