Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule z sosem maślanym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małże 500 g
ogórek 1 sztuka
masło 125 g
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mule z sosem maślanym

Małże upiecz w rozgrzanym do 200 st. piekarniku przez 10-15 minut. W tym czasie pokrój ogórka w cieniutkie paseczki a natkę pietruszki posiekaj. Wymieszać sos sojowy, sok z cytryny i przeciśnięty czosnek. Upieczone małże otworzyć, do pustej połowy włożyć ogórki. Masło rozgrzać, zmieszać z sosem i polać nim małże, podajemy je w skorupkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

petronella 07.07.2011 17:45
ciekawa lecz nie srobuje:))
bernika 23.10.2010 13:37
a te małże to maja być swieze, mrozone? czy moze nalezałoby je jesli sa świeze najpierw umyc a nawet wyszorować? poza tym jak otworzyc? małze jak sa gotowe to sie same otwieraja bo tak jest ich natura. jesli robilas ten przepis to powinnas to wiedziec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak