Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule z czosnkiem i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 2 kg
oliwa 100 ml
posiekane ząbki czosnku 2
cebula 1
natka pietruszki 2 łyżki
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
pieprz
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Mule z czosnkiem i pomidorami

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek, chilli, pieprz, pomidory. Wlać wino i zagotować. Dodać oczyszczone mule i gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać natkę, doprawić, podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:23
uwielbiam mule ! Robię podobne :) Są przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak