Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mulatka Martyny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao 1,5 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
dżem 1-2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Mulatka Martyny

Margarynę, cukier i mleko zagotować, ostudzić. Dodać składniki suche oraz dżem i wymieszać. Wylać ciasto do formy keksowej i piec 40-45 min. w temp. 180 stopni (sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.04.2015 17:43
fajne ciasto
Bernadeta1 18.06.2013 17:11
smaczny murzynek
irenka 12.06.2013 21:52
pycha ciacho,Martyna wie co dobre
Beata68
Beata68 11.06.2013 19:18
ma dziewczyna talent!
Megg 11.06.2013 19:14
super ciacho
dianix 11.06.2013 18:34
Do niej kawka i super zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak