Mulatka Martyny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • kakao

    1,5 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • dżem

    1-2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i mleko zagotować, ostudzić. Dodać składniki suche oraz dżem i wymieszać. Wylać ciasto do formy keksowej i piec 40-45 min. w temp. 180 stopni (sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.04.2015 17:43
fajne ciasto
Bernadeta1 18.06.2013 17:11
smaczny murzynek
irenka 12.06.2013 21:52
pycha ciacho,Martyna wie co dobre
Beata68 11.06.2013 19:18
ma dziewczyna talent!
Megg 11.06.2013 19:14
super ciacho
dianix 11.06.2013 18:34
Do niej kawka i super zestawienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat