muflinki z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 gram
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    175 gram
  • orzechy

    100 gram
  • rodzynki

    100 gram
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • mleko

    250 ml
  • olej

    90 ml
  • jajko

    1 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do miski i dodaj wszystkie sypkie składniki- cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, olej, rozbełtane jajo i wymieszaj. Następnie połącz obie masy wlewając płynną do suchej, nie używając miksera- im więcej grudek tym lepiej. Przelej wymieszaną masę do foremek i piecz 20 min w piekarniku 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 19.11.2011 08:27
no dobre
ewasylwia 14.08.2011 11:24
pyszne
halinka1011 13.08.2011 17:34
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat