Mufiny z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    0,5 kost
  • mąka

    2,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    3/4 szkl
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • jabłka

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę stopić i wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąką wymieszaną z proszkiem , mleko i wystudzoną margarynę i zmiksować.Na końcu dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka.Foremki wysmarować i napełnić do 2/3 wys. i piec 30 min w 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.06.2013 17:14
bardzo fajny przepis
ben-ka 17.05.2013 11:23
bardzo apetycznie wygladają.
Dorian 21.04.2013 23:34
super smaczne ciacho
Fiffi 28.03.2013 22:11
mufiny to mufiny, nic dodać...
Andysz 02.02.2013 15:36
b. smaczne;]
bami 16.05.2012 20:24
Muffiny jabłkowe - pycha :)
mili_kati 23.04.2012 13:49
pycha
Krystyna32 15.02.2012 09:18
super
Anna169Hosz 08.06.2011 17:03
Dawno nie robiłam...a prawdziwe \"pychotki\":)
barbara11561 30.05.2011 10:01
Pyszne,robię podobne z bananami:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat