Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Składniki mokre

rabarbar 250 g
jajko 1 szt
olej roślinny 80 ml
jogurt naturalny 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki z rabarbarem

Rabarbar umyć, pokroić na kawałki i zasypać cukrem.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C.
Składniki suche:W jednej misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą.
W drugiej misce jajko rozmącić, wymieszać z olejem, jogurtem, cukrem waniliowym oraz dodać rabarbar z cukrem.
Składniki mokre połączyć z suchymi.
Papilotki lub silikonowe foremki napełnić masą do 2/3 i wygładzić masę na wierzchu.
Mufinki piec ok. 30 min w piekarniku. Po upieczeniu zostawić w foremkach jeszcze ok. 5 minut a dopiero po tym czasie je wyjąć i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.08.2016 12:04
fajne muffinki
Bernadeta1 28.05.2016 16:38
bardzo lubię takie słodkości
agaK. 27.05.2016 22:46
Z rabarbarem- pyszności:)
MAR3STA 27.05.2016 22:03
pyszny deser
Motorek 27.05.2016 21:15
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak