Mufinki orzechowo-czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna

    100 gram
  • cukier

    2/3 szklanki
  • orzechy laskowe

    dowolna ilość/ale muszą być rozd
  • kakao

    2-3 łyżki
  • czekolada

    do roztopienia jako polewa
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki. W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek i piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Czekoladę można rozpuścić w rondelku i użyć jej jako polewy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat