Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki babeczkowe z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek waniliowy 4 krople
kakao 3 łyżki
budyń waniliowy 1 opak.
mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki babeczkowe z budyniem

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę ukręcić z połową cukru, resztę cukru utrzeć z żółtkami. Z białek ubić pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do margaryny dodawać utarte żółtka, pianę z białek, olejek i mąkę z proszkiem. Na koniec dodać kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Można kakao wymieszać (na sucho) przed połączeniem z resztą składników.
Krok 1 - Mufinki babeczkowe z budyniem foto
2
Budyń przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu (można dać minimalnie mniej mleka/wody).
Do połowy foremek ok mufinek wlewamy ciasto a następnie po łyżeczce budyniu).
Krok 2 - Mufinki babeczkowe z budyniem foto
3
Foremki zalać ciastem prawie do końca, tak aby budyń był zakryty. Piec w temp.180 stopni przez około 25-30 minut.. Smacznego!
Krok 3 - Mufinki babeczkowe z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.08.2012 21:44
robię podobne
Ewa6274879 26.07.2012 22:47
niebo w gębie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak