Muffiny ze skórką pomarańczową i kulkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2,5 szkl
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    250 ml
  • cukier

    15 dag
  • olej

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • aromat arakowy

    1 łyżeczka
  • kulki śniadaniowe

    2/3 szkl
  • Skórka pomarańczowa kandyzowan

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muffiny ze skórką pomarańczową i kulkami foto
Do jednej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cukier, wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajka, wlać mleko, olej, aromat, wymieszać. Do suchych składników wlać płynne.
Krok 2 - Muffiny ze skórką pomarańczową i kulkami foto
Wsypać kuleczki śniadaniowe, skórkę pomarańczową i niezbyt dokładnie wymieszać
Krok 3 - Muffiny ze skórką pomarańczową i kulkami foto
Ciasto nakładać do przygotowanych foremek muffinkowych do 2/3 wysokości.Włożyć do nagrzanego piekarnika. piec w temp 180 stopni około 20 minut.
Krok 4 - Muffiny ze skórką pomarańczową i kulkami foto
Ostudzone babeczki można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 22.10.2012 08:22
bardzo smaczne
olkaaa 22.10.2012 07:41
bardzo ciekawe
angelika4 17.08.2012 18:35
mniam
Neetka90 02.08.2012 12:26
uwielbiam!
Neetka90 02.08.2012 12:26
uwielbiam!
edyta44 30.07.2012 12:05
pycha
caralajna 28.07.2012 07:36
pyszności
Iwusia 23.07.2012 22:13
haha, ale super pomysł :)
gosia47-47 17.06.2012 09:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat