Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny ze skórką pomarańczą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
kostka masła 15 dag
czekolada mleczna 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 4 łyżeczki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt.
jaja 2 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
mleko 3,2% 170 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny ze skórką pomarańczą

Masło roztapiamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę siekamy na kawałki. Do jednej miski wkładamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę, cukier, cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce miksujemy jajka z mlekiem. Sypkie składniki mieszamy z czekoladą i skórką pomarańczy. Masę jajeczną dolewamy do produktów sypkich i mieszamy drewnianą łyżką delikatnie kilka razy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej kładziemy po 2 czubate łyżki ciasta. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.09.2016 10:10
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak