Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z truskawkami
W drugiej misce rozmącić jajko, wymieszać z cukrem, olejem i jogurtem.
Połączyć suche składniki z mokrymi, pamiętając, aby nie mieszać długo.
Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć po łyżce ciasta (do 2/3 wysokości).
Piec 20-25 minut w temp. 175*C. Wystudzić na kratce.
2. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać serek , zmiksować aż składniki się ładnie połączą.
Połowę kremu odłożyć, do reszty dodać barwnik i jeszcze raz zmiksować.
Do szprycy cukierniczej lub rękawa z końcówką w kształcie gwiazdy nałożyć oba kremy na przemian.
Wyciskać krem na babeczki zaczynając od brzegów dookoła, formować stożek.
Ciasteczka udekorować perełkami i truskawkami.