Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
czekolada kawowa 50 gram
czekolada biała 50 gram
masła 100 gram
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
aromat waniliowy
truskawki 200 gram
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY Z TRUSKAWKAMI

Masło rozpuścić w garnku, schłodzić.
Czekoladę pokroić w drobna kosteczkę.Truskawki umyć, osuszyć, pokroić.
Mąkę przesiać, dodać cukier, proszek do pieczenia, sól.
Mleko, jajka, masło, aromat waniliowy dokładnie wymieszać.
Suche i mokre składniki połączyć w jedną masę, dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i truskawki.
Ciasto nałożyć do foremki wyłożonej papilotkami.
Piec w temperaturze 210°C ok. 25 minut.
Gdy muffiny ostygną, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.02.2016 00:15
bardzo lubię muffinki,świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak