Muffiny z serem feta, pomidorem i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    1 szk
  • olej

    1/3 szk
  • jajko

    1 szt
  • ser feta

    1/2 kostki
  • pomidor

    1 szt
  • oliwki czarne

    15 szt
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, ser feta również pokroić w drobną kostkę, oliwki odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, pieprzem, bazylią i oregano.
W drugiej misce wymieszać mleko z olejem i jajkiem.
Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.
Dodać ser feta, pomidory i oliwki. Całość delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 07.02.2016 11:15
Fajna wersja muffin;))
RenataZ-et 07.02.2016 09:56
świetny pomysł
fotoviderek 06.02.2016 23:42
Super muffiny :)
ilka01 06.02.2016 21:15
pychota :)
kd045 06.02.2016 20:40
super przepis ;)
olkaaa 06.02.2016 19:14
Ciekawa propozycja.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat