Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z salami, oliwkami i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szk
kefir 2/3 szk
mozzarella 1 kulka
oliwki czarne 15 szt
salami 10 dag
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z salami, oliwkami i mozzarellą

Salami pokroić na plasterki, a następnie na mniejsze kawałki, oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na plasterki, mozzarellę zetrzeć na tarce.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodać jajka, olej i kefir i całość zmiksować. Następnie dodać salami, oliwki, mozzarellę i delikatnie wymieszać.
Foremki do muffin napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.02.2016 15:32
smakowite zestawienie
Konczi 11.02.2016 15:02
lubię wytrawną wersję muffin :)
monikaT83 11.02.2016 14:02
Pomysł wart zapamiętania :)
Franciszek 11.02.2016 13:34
ciekawe połączenie
Aannkaa82 11.02.2016 11:01
bardzo inetersujący przepis, babeczki wyglądają wyjatkowo apetycznie :)
Róża1 11.02.2016 10:13
podziwiam pomysł !!!!
Krzysztof15 11.02.2016 09:29
ciekawy przepis
tobi1989 11.02.2016 09:05
Fajny pomysł :)
gusia1000 11.02.2016 08:51
Na pewno dobre.
msmariusz 11.02.2016 08:50
bardzo ciekawie i smacznie zarazem
Małgorzata92 11.02.2016 08:40
Pomysłowe :)
Futka 11.02.2016 08:23
Cudne i bardzo smakowite wytrawne muffinki :) Mniam :D
pestka 10.02.2016 23:48
pyszna kolacja
fotoviderek 10.02.2016 22:05
Super pomysł na muffiny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak