Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z rabarbarem i kruszonką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
jajko 2 sztuki
mleko szklanka
olej 110 ml
rabarbar 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z rabarbarem i kruszonką

Kruszonka:

50 g mąki pszennej
2 łyżki cukru
30 g masła
1/2 łyżeczki cynamonu


Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i olej. Rabarbar pokroić na małe kawałki.

Z podanych składników przygotować kruszonkę.

Suche składniki wsypać do mokrych, dodać rabarbar i wymieszać tylko tyle, żeby się wszystko połączyło.

Nałożyć ciasto do foremek na muffinki i posypać kruszonką.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ok. 20-30 minut. 

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 17.06.2013 14:08
Mniaaam :)
Wiesława1 25.07.2012 22:01
super
iziona 21.07.2012 06:20
Śliczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak