Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z mąki ryżowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 2 szkl
mleko 1 szkl
olej 1/3 szkl
cukier 1/2 szkl
jajko 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól szczypta
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z mąki ryżowej

Kroki postępowania

1
Jajka dokładanie mieszamy z mlekiem i olejem.
Krok 1 - Muffiny z mąki ryżowej foto
2
W drugiej misce mieszamy mąkę, sodę, cukier i sól. Suche składniki wsypujemy do mokrych.
Krok 2 - Muffiny z mąki ryżowej foto
3
Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do 3/4 wysokości foremek. Pieczemy ok 25 minut w piekarniku nagranym do 180 stopni. Upieczone muffiny oblewamy polewą czekoladową.
Krok 3 - Muffiny z mąki ryżowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.04.2014 15:46
Fajne muffiny,jeszcze nie jadłam z mąki ryżowej :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak