Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z kokosem i białą czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 0,5 szklanki
olej 1/3 szklanki
mleko 1/3 szklanki
jajko
wiórki kokosowe 7 łyżeczek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z kokosem i białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Suche składniki mieszamy w jednej misce - mąkę, cukier i wiórki. Mokre składniki mieszamy w osobnej misce - jajko, mleko, olej. Następnie wszystkie składniki łącze razem i dopiero wtedy dodaję proszek do pieczenia. Czekoladę przed rozpakowaniem masakruję tłuczkiem aby ją rozkruszyć. Następnie dodaję ją do ciasta i mieszam.
Krok 1 - Muffiny z kokosem i białą czekoladą foto
2
Gotową masę przelewam do papierowych foremek do muffinów i wierzch obsypuję jeszcze wiórkami. Piekę ok 20-25 minut w rozgrzanym piekarniku w temp 180C.
Krok 2 - Muffiny z kokosem i białą czekoladą foto
3
Jak widać po moich muffinach łatwo je przypiec a nawet spalić więc warto doglądać muffinów i w razie coś szybciej je wyciągnąć.
Krok 3 - Muffiny z kokosem i białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 30.04.2013 12:08
pyszne muffinki
Patrycja25 16.10.2012 22:40
mniami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak