Muffiny z figą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    6 dkg
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • figi

    2 sztuki
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi umyć, osuszyć. Rozkroić na cztery części.
Masło roztopić, przestudzić.
Jajka wymieszać z mlekiem. Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Wlać do mąki, masę mleczną . wymieszać.
Ciasto przełożyć do silikonowych foremek, wypełnić do 3/4 wysokości .
Na środku każdej umieścić kawałek figi, lekko docisnąć.
Piec w temperaturze 200 stopni około 15 -20 minut.
Wystudzone muffiny, polać rozpuszczoną polewą .
SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.09.2015 20:18
wyglądają bardzo smacznie
Jadwiga/Jaga85 12.09.2015 17:03
POMYSŁOWO!!
Alex_M 12.09.2015 12:43
super muffinki :)
Krystyna32 12.09.2015 11:48
bardzo apetyczne
mysza75 12.09.2015 09:24
jakie smaczne babeczki
Futka 12.09.2015 07:50
Świetne i niezwykle smaczne babeczki :)
Janina 12.09.2015 00:15
Fajne ciasteczka;)
Skotka 11.09.2015 22:26
Pyszne, chętnie się poczęstuję:)
Mama niejadka 11.09.2015 21:59
Super muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat