Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z figą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 6 dkg
cukier trzcinowy 1 łyżka
figi 2 sztuki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z figą

Figi umyć, osuszyć. Rozkroić na cztery części.
Masło roztopić, przestudzić.
Jajka wymieszać z mlekiem. Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Wlać do mąki, masę mleczną . wymieszać.
Ciasto przełożyć do silikonowych foremek, wypełnić do 3/4 wysokości .
Na środku każdej umieścić kawałek figi, lekko docisnąć.
Piec w temperaturze 200 stopni około 15 -20 minut.
Wystudzone muffiny, polać rozpuszczoną polewą .
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.09.2015 20:18
wyglądają bardzo smacznie
Jadwiga/Jaga85 12.09.2015 17:03
POMYSŁOWO!!
Alex_M 12.09.2015 12:43
super muffinki :)
Krystyna32 12.09.2015 11:48
bardzo apetyczne
mysza75 12.09.2015 09:24
jakie smaczne babeczki
Futka 12.09.2015 07:50
Świetne i niezwykle smaczne babeczki :)
Janina 12.09.2015 00:15
Fajne ciasteczka;)
Skotka 11.09.2015 22:26
Pyszne, chętnie się poczęstuję:)
Mama niejadka 11.09.2015 21:59
Super muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak