Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY Z DYNI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
sól 0,5 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 szklanka
olej 4 łyżki
skórka pomarańczowa 0,5 szklanki

Porada

Ja ozdobiłam jeszcze słonecznikiem na wierzchu :)

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY Z DYNI

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na kostki wrzucamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 175 stopni na 60 minut. Następnie blendujemy na gładką masę. i odsączamy na sitku.
Łączymy ze sobą wszystkie suche składniki (czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, sól i cukier). Następnie w drugiej misce wszystkie mokre (czyli puree, jajko, olej, skórkę z pomarańczy) i łączymy ze sobą mieszając do momentu połączenia się ze sobą składników, czyli niezbyt długo.
Przekładamy do papierowych papilotek i w temperaturze 175 stopni na 35-40 minut. Wystudziłam na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.03.2017 17:48
fajne muffiny
sliwka 20.01.2016 10:23
Ciekawy przepis;))
jagoda5913 20.01.2016 00:30
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak