Muffiny z ciasta francuskiego ze szpinakiem i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne, rozpływające się w ustach muffiny z ciasta francuskiego ze szpinakiem i oliwkami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • szpinak baby

    250 gramów
  • czosnek

    3 ząbki
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    6 sztuk
  • oliwki zielone Smak

    6 sztuk
  • oliwki czarne Smak

    6 sztuk
  • feta

    3 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • ser tarty

    1 szklanka

Do smaku:

  • Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól morska Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy cebulę w kostkę, a czosnek rozcieramy nożem i siekamy. W rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, po kilku minutach dodajemy szpinak.

Kroimy w paseczki suszone pomidory, a oliwki w plasterki. Ścieramy ser i kruszymy fetę.

Szpinak studzimy i dodajemy suszone pomidory, oliwki, ser feta, śmietanę, ser i mieszamy doprawiając do smaku.  Ciasto francuskie rozkładamy na desce i kroimy na osiem kawałków.

Każdy kawałek wkładamy do formy na muffinki i wypełniamy szpinakowym nadzieniem.

Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C na 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat