Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z białą czekoladą i suszoną żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 380 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 125 gram
biała czekolada 1 i 1/2 tabliczki
żurawina suszona 100 gram
sól 1 szczypta
mleko 375 ml
jajko 2 sztuki
masło 160 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z białą czekoladą i suszoną żurawiną

Suszoną żurawinę pokroić w drobną kostkę, czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, sól, czekoladę i żurawinę. Składniki lekko wymieszać. W drugiej misce rozbić jajka, dodać mleko i wymieszać. Masło roztopić w rondelku. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać do połączenia składników (grudki mają zostać). Ciasto nakładać do papierowych papilotek do 3/4 wysokości (mi wyszło 28 sztuk). Piec przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak