Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jogurt naturalny 180 ml
olej 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
żurawina suszona 1 garść
orzechy 1 garść
rodzynki 1 garść
goździki mielone 1/3 łyżeczki
olejek cytrynowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z bakaliami

Kroki postępowania

1
W jednej misce wymieszać na jednolitą masę jogurt, olej i jajka a w drugiej misce wymieszać suche składniki bez bakalii.
Krok 1 - Muffiny z bakaliami foto
2
Suche składniki wsypać do mokrych i wymieszać całość na gęstą jednolitą masę.
Krok 2 - Muffiny z bakaliami foto
3
Dodać posiekane bakalie i wymieszać.
Krok 3 - Muffiny z bakaliami foto
4
Przelać do papilotek. Piec około 15-20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Muffiny z bakaliami foto
5
Po upieczeniu wystudzić
Krok 5 - Muffiny z bakaliami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.01.2016 23:43
Super słodkość.
Marta1986 10.01.2016 20:46
smaczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak