Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny w waflach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 gram
cukier 4.5 łyżki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 140 gram
sól szczypta
jagody 2 garście
mąka ziemniaczana łyżka
konfitura
polewa czekoladowa 100 gram
kolorowa posypka
rożek kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny w waflach

Jagody obtaczamy w mące ziemniaczanej.

Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie wbijamy jajka i ponownie miksujemy.

Mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy maślanej. Mieszamy byle jak, tylko do połączenia składników. Wsypujemy jagody i delikatnie łączymy je z ciastem łyżką.

Nakładamy łyżeczkę masy do wafelka, następnie na ciasto nakładamy płaską łyżeczkę konfitury i przykrywamy ponownie ciastem. Ważne jest, by ciasto nie sięgało wyżej jak do 2/3 wysokości wafelka.

Pieczemy w temp 180 st około 15-20 minut.

Studzimy.

Dekorujemy polewą i kolorową posypką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marlena2 30.07.2012 13:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak