Muffiny w waflach

Muffiny w waflach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    120 gram
  • cukier

    4.5 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    140 gram
  • sól

    szczypta
  • jagody

    2 garście
  • mąka ziemniaczana

    łyżka
  • konfitura

  • polewa czekoladowa

    100 gram
  • kolorowa posypka

  • rożek

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody obtaczamy w mące ziemniaczanej.

Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie wbijamy jajka i ponownie miksujemy.

Mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy maślanej. Mieszamy byle jak, tylko do połączenia składników. Wsypujemy jagody i delikatnie łączymy je z ciastem łyżką.

Nakładamy łyżeczkę masy do wafelka, następnie na ciasto nakładamy płaską łyżeczkę konfitury i przykrywamy ponownie ciastem. Ważne jest, by ciasto nie sięgało wyżej jak do 2/3 wysokości wafelka.

Pieczemy w temp 180 st około 15-20 minut.

Studzimy.

Dekorujemy polewą i kolorową posypką.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marlena2

30.07.2012 13:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat