Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny oblane czekolada z rodzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 dag
cukier 180 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 3 szt
jogurt naturalny 120 ml
masło roztopione 50 gram
polewa czekoladowa 2 szt
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny oblane czekolada z rodzynką

Jajka ubić z cukrem na jednolitą masę.
Dodać składniki mokre: masło i jogurt cały czas ubijając.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszać na niskich obrotach.

Przygotowaną masę przelać do foremek, dodać na górę rodzynka.
Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Gotowe muffiny ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą lub polać gotową polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.01.2014 08:45
fajne na deser
Magula 23.01.2014 07:47
fajna babeczka
sylwia_mc 23.01.2014 07:15
Genialnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak