Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny mocno bakaliowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
olej 1/2 szkanki
daktyle 50 g
jabłko 1 sztuka
rodzynki 50 g
skórka pomarańczowa
orzechy włoskie
migdały
cynamon 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny mocno bakaliowe

Kroki postępowania

1
Daktyle drobno pokroić, jabłko obrać skroić w kostkę, orzechy zmielić.
Krok 1 - Muffiny mocno bakaliowe foto
2
W jednej misce łączymy składniki mokre, jogurt, jajko,olej wyszstko wymieszać.
Krok 2 - Muffiny mocno bakaliowe foto
3
W drugiej misce połączyć składniki suche, mąkę, cynamon, sodę, cukier, proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Muffiny mocno bakaliowe foto
4
Składniki suche wsypać do mokrych i wymieszać na jednolita masę. Później dodać bakalie i całość wymieszać
Krok 4 - Muffiny mocno bakaliowe foto
5
Ciasto przekładamy do foremek (silikonowe natłuścić olejem, blaszane wyłożyć papilotkami), pieczemy w 180'C (bez termoobiegu) przez 15 minut.
Krok 5 - Muffiny mocno bakaliowe foto
6
Gotowe muffiny można posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Muffiny mocno bakaliowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 12.03.2013 17:09
ja bym dodała jeszcze śliwki suszone :)
Rafał10 12.03.2013 14:53
mmm pyszności serwujesz :)
Rossie 12.03.2013 10:44
ło matko ale bym je żarła :D wspaniałe
Adam/ZUB3R 12.03.2013 10:25
smacznie wyglądają
Paolcia 12.03.2013 10:17
łaaaaaaaaaaaaałłłłłłł :)
Pyszota 12.03.2013 10:13
świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak