Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny migdałowo makowe (bez glutenu)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka migdałowa 1 szklanka
mak 1 łyżka
jajko 2 sztuki
miód 1,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,2 łyżeczki
skórka z cytryny 1/2 sztuki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny migdałowo makowe (bez glutenu)

Mąkę migdałową, mak, sodę i sól wsypujemy do miski i mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka wymieszane z miodem, a potem skórkę cytrynową.
Do mieszanki ze składników mokrych delikatnie wsypujemy składniki suche i mieszamy łyżką.
Przekładamy do papilotek i pieczemy przez 16-20 minut, w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.02.2016 10:38
dla mnie b,pyszne :-)
Edita 09.02.2016 13:57
PYSZNE MUFFINY

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak