Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny marmurkowe.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 125 g
cukier waniliowy 8 g
mleko 200 ml
olej 80 ml
jajko 2 sztuki
kakao 2 łyżeczki
aromat migdałowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny marmurkowe.

W jednej misce wymieszać razem produkty sypkie (mąkę, biały cukier i proszek do pieczenia), a w drugiej misce połączyć razem produkty płynne (mleko, olej i jajka). Przelać wymieszane razem produkty płynne do zmieszanych razem produktów sypkich i wszystko razem wymieszać, by powstała jednolita masa. Powstałe, wymieszane surowe jeszcze ciasto podzielić na pół, rozdzielić na dwie części. Do jednej części surowego jeszcze ciasta dodać cukier waniliowy, a do drugiej części dodać kakao i kilka kropli aromatu migdałowego. Blaszkę do pieczenia muffin wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdej foremki nalewać na zmianę trochę jasnego waniliowego ciasta i po trochu kakaowego ciasta. Blaszkę wyścieloną papierowymi foremkami wypełnionymi surowym jeszcze dwukolorowym ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec babeczki przez 25 - 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 29.10.2014 06:32
lubię takie ciasta
fotoviderek 28.10.2014 18:24
Bardzo apetyczne :)
noninka77 28.10.2014 18:12
Wspaniałe :)
Renata9 28.10.2014 17:29
bardzo pyszne te Twoje muffinki
jola91 28.10.2014 14:07
Piękne babeczki :D Porywam jedną na później :D
olyabuziaczek 28.10.2014 13:23
musza byc pyszne
bhb8 28.10.2014 13:03
pyszny deser :)
Adam/ZUB3R 28.10.2014 12:40
smaczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak