Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Muffiny marchwiowo-jabłkowe

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
150 g
marchew
100 g
orzechy laskowe
40 g
kwaśna śmietana
150 ml
cukier trzcinowy
120 g
syrop kukurydziany
1 łyżka
jajko
2 sztuki
ekstrakt waniliowy
2 łyżeczki
sól
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
mąka orkiszowa
200 g
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
otręby pszenne
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny marchwiowo-jabłkowe

1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Marchew i jabłka ścieramy na drobnej tarce. Nie odciskamy soku! Orzechy rozdrabniamy w młynku lub malakserze.
2. W jednej misce mieszamy jabłka, marchew i orzechy, w drugiej misce mieszamy pozostałem składniki mokre, w trzeciej składniki suche.
3. Gdy piekarnik będzie już rozgrzany szubko i energicznie mieszamy składniki mokre z suchymi, napełniamy ciastem foremki do babeczek.
4. Pieczemy przez 20 - 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak