Muffiny marchewkowo-kakaowe

Muffiny marchewkowo-kakaowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • jaja

    2 szt
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szkl
  • kakao słodkie

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżecza
  • olej roślinny

    1/3 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muffiny marchewkowo-kakaowe

Wszystko wymieszaj tuż przed wlaniem do formy (jeśli postoi za długo marchewka puści sok i będzie zakalec).
Piecz w 180 stopniach 20min w tradycyjnej formie na muffiny.

Pyszota!:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Anna133 05.12.2012 05:32
ciekawe połączenie
niedozywiona 31.07.2012 10:32
czegoś takiego właśnie szukałam :)
Justyna Jussstiii 08.04.2012 14:43
super
Justyna Jussstiii 08.04.2012 14:43
super
iziona 28.02.2012 14:18
Brzmi prosto, wygląda smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat