Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 125 g
mąka tortowa 250 g
cukier brązowy 125 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 2 łyżki
marchew 3-4 szt
sól

lukier

cukier puder 1/2 szkl
cytryna 1 szt
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny marchewkowe

Kroki postępowania

1
margarynę rozpuść
Krok 1 - muffiny marchewkowe foto
2
w misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę, proszek, cynamon i szczyptę soli
Krok 2 - muffiny marchewkowe foto
3
marchewki dość duże zetrzyj na grubych oczkach i wymieszaj z rozmąconymi jajkami, śmietaną i roztopioną margaryną
Krok 3 - muffiny marchewkowe foto
4
do miski z sypkimi składnikami dodaj te bardziej płynne i wymieszaj
Krok 4 - muffiny marchewkowe foto
5
napełnij kokilki do babeczek i piecz w temperaturze 170 stopni 25-30 minut
Krok 5 - muffiny marchewkowe foto
6
cukier puder wymieszaj z sokiem z 1/2 cytryny i polukruj wystudzone babeczki i posyp posiekanymi orzechami włoskimi
Krok 6 - muffiny marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.11.2014 22:01
fajny przepis
owca441 22.11.2014 20:49
pomysłowe
wioleczka83 22.11.2014 20:47
rewelacyjne muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak