Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny kukurydziane z borówkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szk
mąka pszenna 1,5 szk
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 200 ml
olej 1/3 szk
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
borówka amerykańska 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kukurydziane z borówkami

W jednej misce wymieszać obie mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować. Na koniec dodać borówki i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przekładać do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.04.2016 11:38
Fajne ciasteczka;))
Ola1984 17.04.2016 10:26
Śliczne, nakrapiane muffinki :) Porywam jedną do kawy.
pestka 17.04.2016 00:20
pyszny deser
Iwusia 16.04.2016 23:46
smakowite te muffinki
ada.la 16.04.2016 22:15
super muffinki
dodi 16.04.2016 22:03
apetycznie wyglądaja
Wafelek2601 16.04.2016 21:09
Uwielbiam muffinki
RenataZ-et 16.04.2016 21:05
uwielbiam wszystkie muffiki!
eliza135 16.04.2016 20:08
na mące kukurydzianej jeszcze nie robiłam, napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak