Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny kokosowo makowe (bez glutenu)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 100 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
mak 1 łyżka
wiórki kokosowe 50 gram
cukier 120 gram
cukier waniliowy 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 100 gram
olej kokosowy 1/3 szklanki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny kokosowo makowe (bez glutenu)

Do miski wsypujemy składniki suche: obydwie mąki, wiórki kokosowe, cukier oraz cukier waniliowy, sodę i wszystko mieszamy. Potem dodajemy jogurt, olej, wodę i całość mieszamy,aż powstanie jednolita masa. Ciasto nakładamy do papilotek (tak do 2/3 wysokości) i pieczemy przez około 20 minut w 175 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.02.2016 18:14
smakowita propozycja
Ola1984 09.02.2016 18:01
Uwielbiam muffinki z makiem :) Twoje wyglądają apetycznie.
joannaa24 09.02.2016 17:54
Bardzo smaczne muffinki
ice cubes 09.02.2016 13:51
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak