Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny kawowo - czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 220 g
cukier brązowy 220 g
mąka 220 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
kakao 2 łyżki
kawa rozpuszczalna 4 łyżeczka
jaja 4 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
ser mascarpone 250 g
cukier 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kawowo - czekoladowe

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Masło utrzeć na jasną masę, dodać cukier i dalej ucierać. Jajka wbijać jedno po drugim, wciąż miksując, dodać kawę, utrzeć.

W oddzielnej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek, kakao, dodać do masy maślanej i niedbale wymieszać.

Ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki (powinno wyjść ok. 12 sztuk), piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180ºC. Wyjąć, wystudzić.

Żółtko dobrze utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać serek, miksować do połączenia składników.

Udekorować babeczki, posypać kakao.

Smacznego :)

anulekkkk.blox.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna34 08.02.2013 11:15
Jeśli tylko lubicie kawę i kakao, to naprawdę polecam :)
Katarzyna34 07.02.2013 19:11
wyglądaja bardzo smakowici eciakawe jak smakuja chyba wypróbuje
Wiesława1 07.02.2013 16:19
pysznie
oilliwka 07.02.2013 14:28
pysznie wygląda ta muffina!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak